En liten "helgmeny"....
Punchkladdkaka
3 ägg
2 1/2 dl socker
4 msk kakao
1 1/2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
100-150 g punchpraliner
1 krm salt
Smält smöret tillsammans med 50 g punchpraliner. Blanda sedan ägg, socker, kakao, mjöl, vaniljsocker och salt i en skål. Häll i det smälta smöret och blanda. Häll ut i smörad och brödad form med löstagbar botten. Tryck ner några punchpraliner i kakan, men spara några till garneringen. När kakan stått inne i ca 10 minuter kan man trycka ner ytterligare några praliner, dessa kommer då synas på toppen när kakan är klar. Grädda i 175 grader i ca. 20-25 minuter.
Chokladen under pralinerna på toppen är en färdig frosting, men det går även att använda smält mörk choklad och toppa med praliner. Servera tillsammans med lättvispad grädde. Mums!
Kram från Mille