En liten "helgmeny"....

Mingel på Glögg och ost!
Getost några minuter i ugnen och sedan honung och pumpafrön på, supergott!!
Brie och fikonmarmelad ett säkert kort!
 
En grönärtsoppa kokt på vitt vin och grönsaksbuljong som förätt.
Ost stavar av mördeg och riv ost.
 
Huvudrätt: dragon och rödvins kyckling med rostade potatisar och morötter.
till det en ädelsostdipp!
Bryn kycklingfileér i stekpannan.
lägg på salt och massa dragon krydda.
Häll på 2 dl rött vin och 2 dl grädde.
Låt puttra på länge...
 
Dessert:
Punchkladd kaka!
Receptet kommer här!

Punchkladdkaka
3 ägg
2 1/2 dl socker
4 msk kakao
1 1/2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
100-150 g punchpraliner
1 krm salt

Smält smöret tillsammans med 50 g punchpraliner. Blanda sedan ägg, socker, kakao, mjöl, vaniljsocker och salt i en skål. Häll i det smälta smöret och blanda. Häll ut i smörad och brödad form med löstagbar botten. Tryck ner några punchpraliner i kakan, men spara några till garneringen. När kakan stått inne i ca 10 minuter kan man trycka ner ytterligare några praliner, dessa kommer då synas på toppen när kakan är klar. Grädda i 175 grader i ca. 20-25 minuter.

Chokladen under pralinerna på toppen är en färdig frosting, men det går även att använda smält mörk choklad och toppa med praliner. Servera tillsammans med lättvispad grädde. Mums!

 

Kram från Mille