Lime och citronpaj

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 g smör
  • 1 st äggula

 

Fyllning:

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispad vispgrädde
  • 1 st lime saften
  • 1 st citron saften

vispa ägg och socker....blanda i allt det andra!

Garnering:

  • 1 st lime eller citron
  • florsocker

Servering:

vispad grädde
 
Gör pajskalet och låt degen vila 30 minuter i kylen, gärna i en pajform,blanda fyllningen och häll i den i det kalla pajskalet och sätt sedan in i ugnen 200g i ca 30 minuter ....
Kram Mille

Tips..."gör det lätt för dig"

Ibland är man inte alltid på topp, men man tycker ändå det är trevligt att laga mat och bjuda lite nära och kära.
Gör det lätt för dig och njut av att vara tillsammans och "bara vara".
Lite tips på det:
 
sätt fram glas som är markerade på något vis, låt gästerna ha det glaset hela kvällen...
Dessa "blommor" har jag köpt på village butiken i somras.
Sätt fram lite olika drycker låt var och en ta vad den vill..."självservering"
Kör på papptallrikar ibland, går finfint till smörgåstårta...
lite "snacks" i form av brieost-salta pinnar-nötter och lakrits och druvor!
Bjud på smörgåstårta som är klar sedan flera timmar tillbaka.
En garanterad stillsam bjudning för värdinnan och väldigt god!
Tips från Mille

Smörgåstårta!

(till 8 personer)

3 dl

vispgrädde

2 dl

crème fraiche

1 dl

kaviar, med dill

2 krm

salt

2 krm

peppar

6 st

hönökakor, (halvor)

170 g

krabbmixpinnar

500 g

räkor, frysta, skalade, (tinade)

Garnering

 

 

1 st

gurka

100 g

kaviar röd

500 g

räkor

1 st finhackad

purjulök

400 g

lax skivor, rökt

1 st

citron

1 krm

dill

Tillagning

1. Vispa grädden hårt och vispa därefter i creme fraiche. Smaksätt med kaviar, salt och peppar.
2. Lägg 2 Hönökakor mot varandra
på ett serveringsfat.
3. Bred på knappt 1/3 av kaviarkrämen.
4. Låt krabbmixpinnarna rinna av och hacka dem. Fördela hacket över krämen. och även den finhackade purjolöken, Lägg på 2 Hönökakor
men vrid dem 1/4 varv så att skarvarna inte kommer åt samma håll.
5. Täck med kräm.
Lägg på 2 Hönökakor och avsluta med att breda krämen över och runt kanten. Sätt då tandpetare i
tårtan och lägg över plastfilm.
6. Garnering:

Gör som du själv vill, du kan med fördel också ha hårdkokt ägg som garnering, ta det du känner för!

Det som är så underbart bra med att bjuda på smörgåstårta är att den kan göras färdig kvällen innan.

SEDAN GARNERAR  MAN DEN ETT PAR TIMMAR INNAN GÄSTERNA KOMMER.

ALLT KLART OCH DU SOM VÄRDINNA KAN SITTA OCH NJUTA HELA KVÄLLEN!

TOPPEN OCH GOTT!

Kram Mille