Nikkaluoktasoppa

 

         4 portioner

·        350 g nötfärs (10%)

·        2 tsk smör eller margarin

·        2 msk senap

·        1,5 msk tomatpuré

·        1 lagerblad

·        1 liter vatten

·        2 grönsaksbuljongtärningar

·        1 strimlad purjolök

·        150 g strimlat vitkål

·        1 msk soja

·        2,5 krm salt

·        0,5 krm svartpeppar

·        0,5 dl klippt persilja

        GÖR SÅ HÄR

  1.  Stek färsen smulig i smör. Skölj och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna paprikan.
  2.  Låt purjolök och paprika fräsa med färsen ett par minuter. Tillsätt senap, tomatpuré, vatten,         buljongtärningar, vitkål och soja, och låt koka i 30 minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar, och strö över persilja.

Serveringsförslag: Ett gott bröd och lite cremefraiche!

 

En underbart god och smakrik soppa!
Kram Mille