Knäckebröd!

 
 
Gott till sillen, gott till osten och gott till nypotatisen!
Det bästa är att äta dem med smör och fling salt!
 Kram Mille
 
 
 
 
 
 

Ingredienser

1pkttorrjäst
2tsksalt
5dllättmjölk
6dlvetemjöl
6dlfint rågmjöl
4dlgrovt rågmjöl till utbakning

Gör så här

1. Blanda de torra ingredienserna, inklusive jästen i en bunke.

2. Värm mjölken till 45 grader och blanda med mjölmixen. Knåda inte mer än att degen precis går ihop. Ju mer du knådar, desto luftigare bröd. För knäckebröd gäller med andra ord det omvända jämfört med mjukt bröd: brödet ska innehålla så lite luft som möjligt.

3. Dela degen i åtta delar och gör en boll av varje degbit. Lägg bollarna på ett fat, täck med plastfilm och låt dem vila i kylen i 1 timmar.

4. Sätt ugnen på 180 grader.

5. Kavla ut varje degboll mycket tunt. Använd grovt rågmjöl vid kavlingen. Avsluta med att använda en kruskavel som gör små hål i degen.

6. Lägg bröden på bakplåtspapper och grädda 7-10 minuter. Låt kallna utan duk.

7. bryt i bitar hur du vill..