Citronpaj!
Pajskal
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 125 g Svenskt Smör
- 1 st äggula
Fyllning:
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- rivet skal och pressad saft av 1 1⁄2 st citroner
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna och häll fyllningen i pajformen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kallna,servera med vispad grädde eller vaniljglass!
Njut/Kram Mille