Muffins!

Kladdmuffins med choklad!

  
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • mörk valfri choklad i bitar.
 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.

    Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.Tänk på att du bara behöver värma på så länge att hälften av smöret smält. Därefter smälter resten av smöret av den befintliga värmen och smöret slipper bli onödigt varmt.

  2. Placera ut bakformar i papper på en plåt (16 st för en sats kladdkakesmet).  
  3. Knäck äggen och häll på strösocker i en bunke. Vispa (gärna med elvisp) till en fluffig smet.  
  4. Tillsätt vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Vispa till en jämn smet. (Använd gärna elvisp.)  
  5. Tillsätt vetemjölet och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet. (Med elvisp ca 10-20 sekunder på lägsta effekt.)  
  6. Fördela smeten i bakformarna. Och lägg en bit choklad i varje muffins  
  7. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter.

    (Under tiden de gräddas växer de upp och när du ser tendens till att de börjar sjunka så är det dags att ta ut dem.)

    Kram Mille

     
#1 - Mor-Mia

Tusen tack för dina snälla ord!!!
Alltid lika roligt att höra att min blogg inspirerar :)

Vad kul att även du har en matblogg, jag ska kolla runt lite mer inom kort, för här verkar finnas massor av godsaker :)

Vårt matbord är ett egenproducerat bord av gamla plank.
Vi funderar ävan på att tillverka fler i vårt egna märke "mor-mia".

Önskar dig en trevlig dag!
Kram