Bullar & Muffins!

Idag fick jag lust att baka!
Det är så roligt och avstressande!
Det blev bullar och muffins med frostning på!
Kram Mille
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 200°C.

Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.

Tänk på att du bara behöver värma på så länge att hälften av smöret smält. Därefter smälter resten av smöret av den befintliga värmen och smöret slipper bli onödigt varmt.

  • Placera ut bakformar på en plåt (16 st för en sats kladdkakesmet).
  • Knäck äggen och häll på strösocker i en bunke. Vispa (gärna med elvisp) till en fluffig smet.
  • Tillsätt vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Vispa till en jämn smet. (Använd gärna elvisp.)
  • Tillsätt vetemjölet och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet. (Med elvisp ca 10-20 sekunder på lägsta effekt.)
  • Fördela smeten i bakformarna.
  • Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter.

    Choklad frostning:

    Den innehåller:
    ca 300 g florsocker ca 40 g kakao
    50 g smör, rumstempererat
    125 g naturell Philadelphia
     
    Vispa ihop florsocker, kakao och smör till en slät smet med elvisp på medellång hastighet. Tillsätt färskosten och vispa tills det är helt blandat. Vispa sedan på medelhög hastighet tills glasyren är lätt och fluffig, minst 5 minuter. Vispa inte för länge eftersom glasyren snabbt kan bli lös. Lägg på när muffinsen kallnat.... sedan valfri strössel eller bär!
     
     
    Kardemummabullar! (gör precis som kanelbullar fast med kardemumma)
     
    Ludde (sonen) gillade bullarna!!
    Kram på er!
    Mille