Här kommer brödet till oljan och saltet...

  



  • 0,5 pkt jäst
  • 4 dl fingervarmt vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 11-12 dl vetemjöl

Tillagning

  1. Vispa jästen och vattnet. Tillsätt olivoljan, saltet och honungen. Vispa lite till.
  2. Blanda i 10 dl av mjölet. Arbeta ihop till en ganska lös deg. Låt jäsa i 1 timme.
  3. Ta upp degen på ett kraftigt mjölat bakbord och knåda den en stund. Dela den i tre delar och rulla ut varje del till plåtens längd. 
  4. Sätt ugnen på 210 grader. Vrid varje baguette.
  5. Grädda mitt i ugnen i 6 minuter, sänk värmen till 200 grader och grädda ytterliggare 7-8 minuter.
  6. Låt svalna på galler under bakduk. Kram Mille