Pizza "Mille"

Förra helgen hade jag lilla släkten här på lördagkvällen.
Då blev det Milles egen pizza, sallad och vin!
Alla verkade gilla maten och kvällen blev lyckad!
 
 
 
Jag använder köpt pizza deg på rulle ...
crème fraiche i botten sedan riven ost och soltorkade tomater, lite färska champinjoner och oregano.
In i ugnen på 200 gr tills osten smält och har fin färg....
Lägg  på kallrökt typ "Parma" skinka och basilika..
  Ringla till sist över olja blandat med Bruschetta con formaggio krydda...
SÅ GOTT!!! köpt på Oil & vinegar...
Kram Mille

Lite plockmat av olika slag....

Man äter mycket med "ögat", ser det gott ut är det ofta gott tycker jag!
Grönsaker är vackert och gott, gör din egen plockmat....
Det är ju populärt att köpa SIG EN SALLAD......
GÖR EN SJÄLV!!
Så här gjorde jag igår kväll, gott och uppskattat!
Kram på er.
Mille
Tonfisk på burk med nötter och annat vackert och gott!
 

Tomat och paprika soppa!

4 pers.
2 röda paprikor
2 stora morötter
4  tomater
oregano
salt/peppar
1 dl rött vin
1 burk krossade tomater
1 l vatten
2 buljong tärning (grönsaks)
Hacka ner tomater morötter och paprikor, låt bryna i smör.
Häll i allt annat och låt små puttra länge...1 timme typ(blir så gott) 
Servera med en klick "paprika chili crème fraiche!"
Kram Mille
 
 

Grova bröd bullar!

Att baka bröd är  skönt och avstressande!
Det är roligt och alltid spännande att se resultatet.
Roligt att testa och "leka" lite med olika ingredienser.
Det är kul och uppskattat att ge bort eller bjuda på.
Hembakat är toppen!!
Kram Mille
 
Rågbullar!
3 dl vatten
1 dl rågkross
25 gram smör eller margarin
50 gram jäst 2 dl vatten
2 msk honung
1 dl mjölk
1 tsk salt
ca 12 dl Lantbrödsmjöl 4 sädesslag
-
Koka upp vatten och rågkross.
Ta av kastrullen från värmen, lägg på lock och låt krosset svälla i 5 minuter. Häll över det i en degskål.
Smula ner margarinet i degbunken och tillsätt vatten, honung, salt. och mjölken
Låt degvätskan svalna till den är fingervarm.
Smula ner jästen och rör om så den löser sig. Tillsätt nästan allt mjöl och knåda ordentligt. 
Lägg en bakduk över bunken och låt degen jäsa i 30 minuter.
Ta upp och knåda den på ett mjölat bakbord. Dela i 16 bitar och rulla till bullar. Doppa i lite mjöl så får ser bullarna charmligt rustika ut. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk 20-30 minuter. Grädda mitt i ugnen, 225 grader i 10-12 minuter.
Kram Mille