Grova bröd bullar!

Att baka bröd är  skönt och avstressande!
Det är roligt och alltid spännande att se resultatet.
Roligt att testa och "leka" lite med olika ingredienser.
Det är kul och uppskattat att ge bort eller bjuda på.
Hembakat är toppen!!
Kram Mille
 
Rågbullar!
3 dl vatten
1 dl rågkross
25 gram smör eller margarin
50 gram jäst 2 dl vatten
2 msk honung
1 dl mjölk
1 tsk salt
ca 12 dl Lantbrödsmjöl 4 sädesslag
-
Koka upp vatten och rågkross.
Ta av kastrullen från värmen, lägg på lock och låt krosset svälla i 5 minuter. Häll över det i en degskål.
Smula ner margarinet i degbunken och tillsätt vatten, honung, salt. och mjölken
Låt degvätskan svalna till den är fingervarm.
Smula ner jästen och rör om så den löser sig. Tillsätt nästan allt mjöl och knåda ordentligt. 
Lägg en bakduk över bunken och låt degen jäsa i 30 minuter.
Ta upp och knåda den på ett mjölat bakbord. Dela i 16 bitar och rulla till bullar. Doppa i lite mjöl så får ser bullarna charmligt rustika ut. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk 20-30 minuter. Grädda mitt i ugnen, 225 grader i 10-12 minuter.
Kram Mille