Gryta med mat vete och hummus!
Nötköttbitar.
1 buljong tärning
1 buljong tärning
2 dl vatten
3 morötter
2 lagerblad
salt/peppar
3 dl matgrädde
Lite fantasi och värme.
Bryn köttbitarna "bruna" i med allt annat låt puttra på ett bra tag.
Ca 1-1,5 timme. smaka av !
Koka lite mat vete som tillbehör.
En liten sallad
Och en klick hummus!
Vi är tokiga i hummus här hemma, så gott på mackan eller till mat.
HUMMUS
4 portioner
- 800 g kokta kikärtor (2 förpackningar)
- 2 vitlöksklyftor
- 4 msk citronsaft
- 1 tsk salt
- 1 dl olivolja
- 2 nypor spiskummin
- Skölj kikärterna med kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av. Mixa kikärter, vitlök, spiskummin, citronsaft och salt i en matberedare. Häll i oljan medan matberedaren går.
- Häll upp och bred på mackan eller ta en klick till maten.
Kram Mille