Gryta med mat vete och hummus!

 
 
Nötköttbitar.
1 buljong tärning
2 dl vatten
3 morötter
2 lagerblad
salt/peppar
3 dl matgrädde
Lite fantasi och värme.
Bryn köttbitarna "bruna" i med allt annat låt puttra på ett bra tag.
Ca 1-1,5 timme. smaka av !
 
Koka lite mat vete som tillbehör.
En liten sallad
Och en klick hummus!
Vi är tokiga i hummus här hemma, så gott på mackan eller till mat.
 
HUMMUS
4 portioner
  • 800 g kokta kikärtor  (2 förpackningar)
  • 2   vitlöksklyftor
  • 4 msk  citronsaft
  • 1 tsk  salt
  • 1 dl  olivolja
  • 2 nypor spiskummin
  • Skölj kikärterna med kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av. Mixa kikärter, vitlök, spiskummin, citronsaft och salt i en matberedare. Häll i oljan medan matberedaren går.
  • Häll upp och bred på mackan eller ta en klick till maten.

           Kram Mille

 
#1 - milla

Åh vad sugen jag blev på hummus.)