Chokladbröd!

Det här behövs till ca 60 stycken:
200 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao
1 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering:
1 ägg, uppvispat
pärlsocker
Ugn: 200°
Gör så här
  1. Rör mjukt smör och socker poröst. Blanda ner vaniljsocker, kakao och ägg i smeten. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och arbeta snabbt ihop degen.
  2. Dela degen i fyra delar och rulla ut till längder lika långa som plåten. Platta till längderna något. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
  3. Grädda i mitten av ugnen, 12–15 minuter. Skär kakorna till sneda 2 1/2 cm breda kakor medan de ligger på plåten. Lägg över på galler för att kallna.
Kram Mille