Kålpudding och lingonsylt!

Jag har lingon i frysen och tar upp 2 dl lägger i en gryta med lite socker och 0,5 dl vatten.
Jag  låter det koka på ca 15 minuter, häller sedan upp i en liten skål.
 

Ingredienser:

  • 800 g vitkål
  • 25 g  Smör
  • 2 msk sirap
  • 12 tsk salt
  • 1 dl vatten

 

  • 1 msk Smör
  • 300 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl  mjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 200º. .Skär bort stocken på kålhuvudet och skär kålen i bitar. Fräs kålen i smör i en stekpanna, gärna i omgångar. Ringla över sirap och salta, fräs lite till. Lägg ihop all kål i stekpannan och häll på vattnet. Låt koka tills vattnet kokat bort. Blanda färs, kryddor,och mjölk. Lägg hälften av kålen i botten på en smord ugnssäker form. Bred ut färsen och lägg på resten av kålen. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter.

Så här gjorde jag ikväll!

Kram Mille