Kålpudding och lingonsylt!
Jag har lingon i frysen och tar upp 2 dl lägger i en gryta med lite socker och 0,5 dl vatten.
Jag låter det koka på ca 15 minuter, häller sedan upp i en liten skål.
Ingredienser:
- 800 g vitkål
- 25 g Smör
- 2 msk sirap
- 1⁄2 tsk salt
- 1 dl vatten
- 1 msk Smör
- 300 g blandfärs
- 1 tsk salt
- 1 tsk kryddpeppar
- 1 krm svartpeppar
- 1 dl mjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 200º. .Skär bort stocken på kålhuvudet och skär kålen i bitar. Fräs kålen i smör i en stekpanna, gärna i omgångar. Ringla över sirap och salta, fräs lite till. Lägg ihop all kål i stekpannan och häll på vattnet. Låt koka tills vattnet kokat bort. Blanda färs, kryddor,och mjölk. Lägg hälften av kålen i botten på en smord ugnssäker form. Bred ut färsen och lägg på resten av kålen. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter.
Så här gjorde jag ikväll!
Kram Mille