Grönkålssallad

Grönkål är så gott och nyttigt. Det passar så bra till lite fet julmat.
 Den ger också en vacker färg på julbordet.
Jag har äpple & apelsin i salladen och valnötter bredvid (kan finnas allergi).
En dressing på citron-apelsin-olivolja-honung och lite salt. 
Saften av en halv citron och en halv apelsin.
2 msk olja och 1 msk honung och en knippe salt.
Skölj grönkålen väl och torka av med handduk.
Skär bort de tjocka stjälkarna.
Kram Mille 

Favorit i repris!

 
 
Lakrits knäck
 
  • 10 st karameller turkisk peppar
  • 2 dl  vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk Smör
Krossa karamellerna fint i en mortel. Blanda grädde, sirap och socker i en tjock-bottnad vid kastrull. Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet. Koktid 30-50 min. Tillsätt karamellkross och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara svalt.
 
Gott!!
Kram Mille