Kanelsnurror

150 g rumstempererat smör 1 dl socker 5 dl mjölk 50 g jäst 2 tsk grovmalen kardemumma

0,5 tsk salt 14 dl vetemjöl  150 g smör 1 dl socker 2 msk kanel + 1 ägg till pensling & ev. pärlsocker

Vispa samman rumstempererat smör, socker, salt och kardemumma. Värm mjölken till 37 grader, tillsätt jästen och låt den lösas upp. Häll mjölken över smörblandningen och rör medan du tillsätter mjölet, lite i taget. Arbeta degen i 5-10 minuter sedan jäsa under bakduk 50 minuter. Rör samman smör, socker och kanel till fyllningen. Ta fram degen och dela den i två bitar. Kavla ut ena biten till en platt rektangel, ca 40×50 cm. Bred kanelfyllningen över plattan. Vik degen med ett treslag från långsidan så man nu får en deg med tre lager, ca 15×50 cm. Skär degen i ca 2 cm breda längder. skär ett snitt i längderna så man får bitar som ser ut som byxor. Tvinna längderna runt varandra och knyt den till en knut. Lägg bullarna på en plåt och låt jäsa 10 minuter. Gör likadant med den andra deghalvan. Baka i ugnen på 220 grader i ca 10 minuter.

Det är gott med varma bullar och en kopp te eller kaffe!
Kram Mille