Underbart god kaka

 
 

kladdkaka med kokos!             

  • 175 g mjukt smör
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl kakao av god kvalitet
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 nypa salt
  • 3 st ägg, ekologiska
  • 1.5 dl vetemjöl

                    Tosca               

  • 75 g smör
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 0.75 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 200 g kokosflingor
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Kladdkaka: Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i en bunke.
  3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vetemjöl, kakao, salt vaniljsocker. Rör till en jämn smet.
  4. Blanda chokladsmeten försiktig med äggsmeten.
  5. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30 x 40 cm.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen 10-12 minuter.
  7. Kokostosca: Blanda smör, socker, grädde och sirap i en kastrull. Koka upp och låt smeten sjuda ett par minuter under ständig omrörning. Passa så den inte bränner vid. Tillsätt kokosen och sjud ytterligare någon minut.
  8. Ta ut kladdkakan ur ugnen. Bred försiktigt toscasmeten över kakan och grädda ytterligare ca 10 minuter tills toscatäcket fått fin färg.
  9. Låt kakan svalna något. Skär i bitar.
  10. Går utmärkt att frysa!
Kram Mille