Underbart god kaka
kladdkaka med kokos!
- 175 g mjukt smör
- 3 dl strösocker
- 1.5 dl kakao av god kvalitet
- 0.5 dl ljus sirap
- 1 nypa salt
- 3 st ägg, ekologiska
- 1.5 dl vetemjöl
Tosca
- 75 g smör
- 1.5 dl ljus sirap
- 0.75 dl matlagningsgrädde
- 3 dl strösocker
- 200 g kokosflingor
- Sätt ugnen på 200°C.
- Kladdkaka: Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i en bunke.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vetemjöl, kakao, salt vaniljsocker. Rör till en jämn smet.
- Blanda chokladsmeten försiktig med äggsmeten.
- Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30 x 40 cm.
- Grädda kakan mitt i ugnen 10-12 minuter.
- Kokostosca: Blanda smör, socker, grädde och sirap i en kastrull. Koka upp och låt smeten sjuda ett par minuter under ständig omrörning. Passa så den inte bränner vid. Tillsätt kokosen och sjud ytterligare någon minut.
- Ta ut kladdkakan ur ugnen. Bred försiktigt toscasmeten över kakan och grädda ytterligare ca 10 minuter tills toscatäcket fått fin färg.
- Låt kakan svalna något. Skär i bitar.
- Går utmärkt att frysa!
Kram Mille