Fisksoppa

Till 2 personer ( blir lite rester också!)

• 2 laxbitar
• 2 torskbitar
• 3 små morötter
• 2 palsternackor
• 1 liten gul lök
• en halv hackad purjolök
• 1 dl vitt vin
• 2,5 dl matgrädde
• 1 msk fisk fond
• 1 fisk buljongtärning
• 5-6 dl vatten
• en kruka hackad dill
• 1 tsk gurkmeja
• salt och citronpeppar
• lite hackad färsk basilika

Riv morötter och palsternackor grovt.
Bryn med lök, buljong och fond.
På med vatten vin och grädde plus kryddor. Låt puttra på ca 30 minuter smaka av och i med fisken (skuren i mindre bitar) sista 8-10 minuterna.
Lägg i dill och basilika. Rör runt försiktigt.

Riv över lite permesanost och servera med kallt vitt vin eller en öl.
Lite rostat bröd är gott till med vitlökssmör!