Fylld bakpotatis

4 st bakpotatis 

1 permesanost 
2-3 dl ovispad grädde
1 paket knaperstekt bacon i bitar
Salt,peppar och lite chilipulver.
Gärna klippt gräslök eller persilja.



Baka potatisen i folie i ca 1 timma.

Ta ut och låt svalna lite.Dela varje potatis på mitten och låt folien vara kvar.Gröp ur och lägg allt innehåll i en stor bunke.Blanda ihop med alla ingredienser och spara lite permesanost som topping.Lägg tillbaka denna goda fyllning jämt fördelat i varje potatiskorg.Så här långt kan du förbereda innan och ställa i kylen med gladpack över.Låt de sedan gå i ca 20 minuter i ugnen på 180 gr innan servering.

Jag serverade fläskfilé med gräddig rosmarinsås till.Det var gott och uppskattades av våra gäster.

En mycket bra rätt när man har gäster då man kan göra mycket i förväg.Det gillar jag!
Fick receptet av en kollega och kommer göra det många gånger och byta tillbehören till fisk och vegetariska alternativ.Jag skulle säga att jag lätt skulle kunna äta två sådana här potatis korgar med en god sallad! Vill du ha helt vegetariskt,skippa baconen.