Fläskstek

Det är hur lätt som helst att laga stek. Den sköter ju sig helt själv. Låt den gå länge på svag värme,gärna ett par timmar eller mer. Lägg i lite rotfrukter,lök,lagerblad,salt och peppar. Jag gillar rosmarin och lite chilikrydda också. Kör ner grädde på slutet och smaka av. Skär köttet i bitar eller skivor njut med kokt potatis till.

"En redig söndamiddag"


Müslibröd

3 dl ljummet vatten

1/2 pkt jäst 
1 tsk salt
2 msk sirap 
2 dl valfri müsli 
6-7 dl vetemjöl 
1 ägg till pensling
Lite müsli till topping.

Goda och saftiga!
Jäs två gånger ca 20 minuter varje gång.
I degbunken och sedan på plåten innan pensling och topping!
Rör alltid ut jästen noga i den ljumma mjölken.

Saftiga kardemummabullar!

50 gr jäst 

5 dl ljummen mjölk
150 gr rumsvarmt smör 
1 dl baksirap
2 krm salt
2 tsk kardemumma (mald)
12-15 dl vetemjöl 

Fyllning: 
200 gr rumsvarmt smör 
1 dl råsocker 
1 msk nystött kardemumma 

Pensla med ägg,lägg på pärlsocker!

Låt degen jäsa 2 ggr ca 25 minuter.
250 gr ca 7-10 minuter.


Gott vin!

Igår var vi på fest och fick ett underbart gott rött vin.Det avnjöts till en god kötträtt och var verkligen supergott.Jag rekommenderar det och ska köpa det själv så fort jag får tillfälle.