Torskrygg med räkor

Torskrygg 

Dill
Matgrädde
Skalade räkor
Fiskbuljong 
Citronpeppar 
Salt peppar
Riven stark ost


Skala räkorna och lägg i kylen.

Fördela torsken i små potionsformar.
Jag hade fryst tinad torsk.

Klyftpotatis eller annan potatis sätts in i ugnen ca 30 minuter innan torsken.
Jag hade små mandelpotatis som jag delat en gång och rullat i olja,smör och parsillade krydda.

Koka en sås på: 4 pers.

5 dl matgrädde 
1,5 fiskbuljongtärningar
1,5 dl riven smakrik ost
0.5 hackad dill
Salt och peppar.

Häll på såsen över fisken och kör i ugnen
25 minuter tillsammans med potatisen.
Servera med räkor och en sallad.


Vår son Ludwig och hans flickvän Disa är hemma denna helg och de gillade maten!

Vi drack ett kallt vitt vin till denna måltid.