Potatissoppa

5 -6 medelstora potatisar ( skivade i mindre bitar)
15 cm hackad purjolök 
Persilja (hackad)
Salt & peppar 
1 grönsaksbuljongtärning
1-2 msk bruschetta krydda från(Oil & Vinegar)
2,5 dl grädde 
1 L vatten 
Ost tärningar 
Pumpakärnor 
(null)

(null)

(null)

Bryn ihop potatis och lök.
I med övriga ingredienser och koka soppan mjuk och fin.Krydda och smaka av.
Servera med osttärningar och pumpakärnor.
Underbart  god soppa!

Bakpotatis med permesanmos!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Dela bakpotatis i halvor och pensla lite olja över. Grädda mjuka på 200 gr. Skär bort
 " skalet" som blir och släng det.
Gröp ur potatisen och lägg det i en bunke.
Blanda med färska örter salt,crémefrachie och mycket riven permesanost.
Lägg tillbaka mosblandningen i potatishalvorna.
Riv över ytterliga permesanost.
Ställ i kylen.
Innan servering in i ugnen på 200 gr.
De ska bli lite varma och få lite färg.
Servera med en köttbit och sallad.
😃