Jordgubbs sorbet med lime!

Ta ut lite jordgubbar från frysen.
Lägg i din mixer.
I med lite socker och saften från en hel lime.
Mixa runt och låt det bli till en vacker "röra".
Häll upp i glas, NJUT!!!!
Kram Mille
 

Heta räkor med mos!

Supergott och lätt (som vanligt..)
Heta räkor:
Bryn purjolök-paprika i en stek panna.
Häll på 1 dl vitt vin och 2 msk hummer fond och 2 msk tomat puré
Låt koka på en stund, krydda med lite salt och peppar.
Lägg sedan i en knivsudd eller två med cayennpeppar!
Häll på 2 dl matgrädde och lite mjölk. Sist i med räkor.
Jag tog två burkar räkor i "lake"!
(PASTA ELLER RIS PASSAR JU UTMÄRKT TILL DENNA RÄTT)
 
Blomkåls mos:
Koka ett blomkåls huvud tills det blir mjukt.
Kör i en matberedare eller i en mixer.
Blanda i en halv burk crème fraiche salt och peppar.
Det ska bli sammets mjukt ta i lite grädde eller mjölk om du vill!
Detta är försvinnande gott!
 
Kram Mille

Foto, fånga ögonblicket som betyder!

!
 
Ja dessa bilder är verkligen ett speciellt ögonblick för mig, för oss!
Kvällen innan vår son "Ludde" lillebror i familjen reste till Rumänien för att volontärsarbeta.
Det har nu gått 2 månader sedan bilderna togs med min älskade kamera!
Kan bara säga,  bilder som betyder så mycket!
Kram på er!
Mille
  

Mycket virus när skolorna startar!

Kör citrusvatten, det är toppen mot allt!!
Ha..Ha..
Kram Mille
 

Lite Sommarminnen i glasvas!

Kram Mille
 

Bra "vegalternativ"

Fetaost fylld tomat med färska kryddor!
 
skär ut köttet i tomaterna och gör som ett "hål".
Fyll med riven ost och fetaost.
Lite svartpeppar och färska kryddor.
In i ugnen ca 10 minuter på 180 gr.
Gott!
Kram Mille  
 
 

Ett foto från helgen!

Lite "rödtjut" i augustisolen en fredags kväll.....
Finfint!
Kram Mille
 

Ostpaj!

Ingredienser                            
                        3 dl                     vetemjöl                    
                        125 g smör                    
                        2 msk                     vatten

Fyllning

                        150 g                     stark ost du gillar
                        3 st                     ägg                    
                        3 dl                     mjölk                    
                        en knivsudd                    salt                    
                        1 krm                    
svartpeppar från kvarnen
              
                    1. Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en ugnssäker form, ca 25 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt vila ca 30 min i kylen. 2. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. 3. Gör fyllningen under tiden. Riv osten. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Tillsätt osten. Häll fyllningen i pajskalet och grädda tills äggstanningen stelnat, ca 35 min.
Kram Mille
               
 
 

Enkel "buffé" för släkten....

Jag gjorde en lax paj och en ostpaj.
Köpte lite kräftor-räkor och ostar.
Köpte kött i delikatessen på Ica.
Fixade en rom sås eller två en laktosfri också
Gjorde några sallader och bakade frö kex.
Brödet hade jag bakat innan tog upp från frysen.
Nöjda gäster och en avstressad värdinna!
Hade drycker av olika slag!
Kram på er!
Mille

Lax paj alá Mille

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100g smör
1 ägg
2 krm salt
2-3 msk vatten

Fyllning:

4 ägg

2,5 dl mellangrädde

250 gram rökt lax

hackad dill

Salt o Peppar

 2dll riven stark ost

Gör så här:
Förgrädda pajskalet 10 minuter i 200g.

Lägg i laxen i det färdiga pajskalet.

Vispa samman ägg och grädden hacka dill och blanda ner... även osten i äggsmeten.

Häll på laxen och in i ugnen.

Grädda i cirka 200g i 45-50 minuter.

Rom sås:

2 dl gräddfil

en halv hackad purjolök

en burk rom

svartpeppar.

Laktosfri kör man helt enkelt laktosfri gräddfil.

 
 

 

 

 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





 

 
 

 

 

 

Kött och Broccolimos!

En bit kött, från "grisen"..
En järngryta....
Ett par lökar och lite morötter...
Salt-peppar och lite färska kryddor...
Stek i grytan , ca 50-60 minuter, beror på storleken på köttbit..
Koka broccoli i vatten och örtsalt...
Kör den mjuka broccolin i mixen och häll i en burk creme fraiche....
Skär upp det möra köttet och häll upp moset och ta lite av lök och morötterna...
Njut av en fantastiskt god och lätt middag!
Den är vacker också <3
Kram Mille
 
 
 
 
 

Tina lite räkor, drick lite bubblor till!

 

Detta var mycket gott till räkor tycker jag....
Casa Rivas (BRUT) Chile
"Typ" 79:-
Kram Mille
 
 

Pizza på enkelt vis!

Recept i bilder.....
 
Kram Mille
 
 
 

❤Hjärtan igen❤

Våfflor med grädde och blåbär ! Ett tips på toppen " hjärtlig" fika ❤. kram Mille


Trädgårds äpplen och Smördeg!

 
 
Igår gjorde jag "go-fika"
Plockade äpplen i vår trädgård.
Öppnade en rulle smördeg.
Stansade ut hjärtan la på äppelbitar-kanel och socker.
Ringlade lite smör över och sedan in i ugnen på 200 gr tills de blev lite vackert bruna.
En klick grädde (laktosfri) har allergi i familjen.
Laktosfria produkter smakar likadant!
Glass är också gott till.
Lätt och god fika!
Kram Mille
 
 
 

Getostpaj alá Mille!

En getost
1 dl solorkade tomater i olja
Några rucola blad
2 dl grädde
2 ägg
ett pajskal valfri sort
svartpeppar/flingsalt
200 gr i ugnen ca 20 minuter.
 
Lägg allt i pajskalet och häll på ägg och grädden som du vispat ihop.
Jag "körde" en balsamico sås på pajen, det passar jättebra till ostsmaken.
Vi hade också en bit färsk lax som jag körde i ugnen 200 gr i 25 minuter.
Detta var en "ny" rätt och väldigt god!
Prova gärna!
Kram Mille

Vin och Ost i Augusti kväll!

Älskar att fota glas med innehåll!
Kram Mille
 

Vin tips från mig....gott och lätt Vin!

Vinet, som är gjort på druvsorterna Merlot, Carignan och Syrah, har smak av
skogsbär, slånbär och en liten ton av lakrits.
Le Bistro Tina
Land: Frankrike
Druvor: Merlot, Carignan, Syrah
Årgång: 2011
Gott och lätt vin till enkel måltid , billigt! 59:-
 Kram Mille

Bröd och fantasi ❤

När du bakar bröd lek och ha lite fantasi! Det är så roligt och gott! Jag kavlar degen och gör hjärtan ibland eller gör bullar som jag doppar i linfrön! Vanliga "limpor" är ju oxå trevligt. Lycka till kram Mille


Fisksoppa alá Mille !

Laxbitar-hummerfond-musslor-morötter
dill-lök-ärtskidor-grädde-smör och lite vin och kryddor!
 
Bryn lök och morötter och dill, lite gyllenbrunt.
På med grädde 2 dl vatten 5 dl och fond ca 1 msk
Häll sedan på 1 dl vitt vin....låt puttra på ca 20 minuter.
I med lite grädde till och sedan laxbitar och musslor och ärtskidor.
Smaka av salta och peppra det är gott med 1 msk tomatpuré i också!
Låt puttra på ca 15 minuter till blir den för tjock häll på lite mjölk.
Njut!
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram Mille
 
 

Trädgårdsbär och vanilj - yoghurt!

Ta vad du har i "bärväg"....
Ta mycket bär...
Sedan på med vaniljyoghurt ..
Mixa mixa !!
Häll upp i glas och på med din favorit müsli!
Ååååå...!! världens bästa energi och vitamin boost!
Kram Mille
 
 
 
 

Fransk Omelett

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 4 msk vatten
  • 12 tsk salt
Vispa lätt ihop ägg, vatten och salt. Hetta upp smöret tills det blivit gyllenbrunt i en stekpanna. Stek omelettsmeten på knapp medelvärme i stekpannan. Rör försiktigt i äggsmeten några gånger under stektiden, ca 4 min. Omeletten är färdig när äggstanningen stannat.....
 
Lägg upp på tallrik och lägg på skinka och ost och tomat.
Vik till ihop servera grönsaker till och lite fetaost!
Så lätt och god lunch!
Det är toppen att ha en champinjonstuvning i också!
Kram Mille
 
Ps: detta gör alltid min make Stefan, det är hans bästa lunch tips!
 
 
 

Snabbt- lätt-gott!

Grilla minutbiff ca 3-4 minuter varje sida.
Salt och peppar.
Klyftpotatis i en skål.
Béarnaisesås och en tomat eller flera.....!
Grilla gärna tomater gott gott!
Kram Mille
 
 

Kräft dax!


 
Tog några bilder när vi åt våra första med vänner!
Kram Mille

Sallad i mitt hjärta!


 
En tomat och lök sallad och en melonsallad med 4 st olika melonsorter!
Det är så underbart gott med sallad av olika slag, bara låt fantasin flöda...
Här kommer recept på en god dressing som är toppen på tomatsalladen.
Kramen från Mille
 
Dressing alá mille:
2 msk olivolja
1tsk fling salt
1 tsk senap
2 msk vinäger av valfri sort(balsamvinäger så gott..)
1 kniv sudd socker
svartpeppar från en kvarn!!
Ibland tar jag honung typ 1 tsk (älskar honung...)

Nybakat bröd-olivolja-flingsalt!

Detta är en härlig "kombo" doppa och njut!
Kram Mille

Foto!

Att fotografera i vår trädgård är så roligt!
Här kommer dagens foto....
 
 
 
Kram Mille

Milles "saftsoppa" med "klös" !!

Plocka vinbär och lägg i en gryta med syltsocker och lite vatten "känn dig fram" koka upp och rör mjukt!
står recept på syltsockerpaketen...häll sedan allt i ett durkslag som du ställer över en "bytta" eller "bunke".
Låt rinna av och häll på flaskor, det blir en god soppa som är en vitamin kick av stort slag!
Trevligt att ge bort !
Gott att dricka eller äta i tallrik med skorpor.
Jag hittade korkar på Ikea 5:- på fyndet!!
Kram Mille
 

Grilla på bara!

 
Jag tycker det är roligt att grilla och har börjat göra det själv! det behöver ju inte vara en karl vid grillen...
Fläsk ytterfilé som legat i marinad och kryddor från trädgården, Ställ i rumstemperatur ca 15 minuter innan grillning och lägg sedan på glödhet grill, vänd och vrid och sköt köttet väl , grilla länge med locket på.
Det blir så gott och mört, servera lite olika godsaker till och NJUT!!!
Kram Mille

Pannacotta!

Så lätt att göra och variera dig med smak och bär eller frukt!
Jag tar 5 dl grädde i en gryta. (4-6 personer)
Man behöver inte så mycket väldigt mättande.
1dl gelésockersocker multi.
Koka och rör ihop ca 2-3 minuter.
Smaksätt med choklad-citron-vaniljsocker vad du vill....
Ställ i kylen ett par timmar innan det ska ätas.
Lägg på valfria bär eller frukter innan servering, jätte gott!
Kram Mille
 

Fylld paprika till grillat!

Ta en fetaost och smula ner i en skål ! Häll i en burk crème fraîche. Blanda ihop till en smet! Ta färska paprikor och dela på mitten fyll med feta ostkrämen. Klart! Servera gärna till grillat kött och sallad !


Raggmunkar!

Vi åt raggmunkar i Karlskrona till Lunch!
Det är ju supergott, man glömmer den goda gamla husmanskosten ibland!
Här kommer ett lätt recept!
 

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 dl  mjölk
  • 1 st ägg
  • 800 g fast potatis
  • Smör!
Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. Skala potatisen och riv den grovt direkt ner i äggsmeten. Smält lite smör i en stekpanna så att det blir ljusgult. Klicka och bred ut smeten i stekpannan. Beräkna ca 1/2 dl smet per raggmunk. Stek raggmunkarna någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna. Servera lingon och ev fläsk till!
MUMS!!
Kram Mille 

 


RSS 2.0