Paus!

Efter funderingar och tankar tar jag nu en paus i mitt bloggande. Jag har bloggat i flera år på en mycket enkel nivå! Helt på hobbyplanet för att jag tycker det är roligt. Jag vill tacka alla som följt mig så här långt i mitt bloggande,det betyder mycket. Kram Mille❤️


Sallad!

Ceasarsallad igen!❤️

Denna sallad är toppen att bjuda på och god! Jag varierar lite från gång till gång. Basen är ju romansallad-grillad eller stekt kyckling-bacon och permesanost!

Min egen ceasardressing: 1 dl olivolja 1dl riven permesanost 1 tsk dijonsenap 1 msk honung 1 msk äppelcidervinäger lite citronsaft - salt- peppar och en äggula.Rör ihop med gaffel tillsätt eventuellt lite till ost.


Duk!

Köpte tyg på Ikea och klippte till en duk att ha i trädgården❤️


Pizza!

Avocado special från pizzeria Lanterna i Växjö : avocado-bacon-valnötter-rucola -sås och citronolja. Så god❤️


Små praktiska burkar!

Burkar i glas med lock som är stapelbara och perfekt när det blir lite över. Snygga att sätta fram och bra med glas tycker jag! ( slippa plats). Köpt dem på Jysk i Växjö.


Dessert med vit chokladsås❤️

Jag smälter vit choklad i vispgrädde och häller det över bär och frukt i ett vackert glas. Här har jag jordgubbar i botten och massa blåbär ovanpå! Ca 150 gr choklad till 2,5 dl grädde (4 pers) smält på svag värme i en gryta och rör om till en sås. Häll över färska bär och frukt, eller frysta bär det fungerar perfekt när den varma såsen kommer ovanpå!❤️


Småland❤️

Cykeltur i Småland (Växjö)❤️


Örtolja på liten sallad❤️

1 dl olivolja 1 msk äppelcidervinäger 1 msk honung 1 dl färska kryddor salt och peppar. Mixa ihop och häll över lite rivna morötter och rödbetor. Tillbehör valnötter och permesanost! Gott innan maten och fina färger och nyttigt!❤️


Vitlöksbröd❤️

Jag blandar bregott med persilja och vitlök och lite flingsalt. Brer på köpta baguetter som jag delar lite snyggt! In i ugnen på 210 grader tills fin färg! Gott till soppa och sallad❤️


Simrishamn❤️

Efter fin vistelse hos min kusin i Skillinge blev det en nostalgitripp till Simrishamn! Här är det så mysigt och vi åt god lunch. Finns så många goda restauranger här!

Jag åt en underbart stor och god räksallad och Stefan åt grillad oxkind med goda potatis och tillbehör! Restaurangen heter "Storgatan 3"❤️


Nostalgi stopp❤️

När jag själv var barn och när våra egna barn var små var vi alltid på Österlen på somrarna och det är så vackert! Flera platser runt om här har jag många minnen ifrån!

Kåseberga stannade vi på ett par timmar igår och det är ett ställe som jag har många fina minnen ifrån! Lukten av fisk och skaldjur,den vackra utsikten,och den fina skånska myllan❤️


Roadtrip till Skåneland❤️

Första stoppet var Viken ( Höganäs). Ett mycket vackert och somrigt ställe. En riktig liten"pärla". Vi hälsade på vänner och hade en fin dag och kväll❤️


Lax med avocado och ajvarsås❤️

Mogna fina avocado som jag delar i stora bitar. Hackad rödlök som jag smular över och sedan en vinägrett på olivolja och äppelcidervinäger, salt och peppar!

Lax i ugnen, stekt eller grillad halloumi ost och en sås på 2 dl crémefrachie och 2 msk ajvar❤️


Rosévin och sol❤️

Detta rosevinet var gott och somrigt❤️


Blåbär och rester från igår!

Vi har köpt nyplockade blåbär av goda vänner, helt enkelt kanon! ( stå böjd och plocka blåbär är inte min melodi, ryggen funkar dåligt för det och det är underbart att kunna köpa nyplockade blåbär). Nu är frysen fylld med olika bär inför höstens smoothie och annat gott man använder bär till!❤️

Till lunch idag blev det blåbär med mjölk och rester från kvällen igår. Grillad hamburgare och coleslaw❤️


Ny flaska ❤️

Den köpte jag i Fjällbacka, trevligt när man kört lite vatten i soda maskinen och sedan häller över det i denna kannan❤️


Varma sommarkvällar❤️

Nu har det varit flera sköna varma sommarkvällar sent in på natten, så ljuvligt skönt! Igår fick vi kärt besök av dottern med pojkvän❤️


Bara sallader!

Mycket färsk basilika i salladen är så gott! Lite grillat av olika slag och bara sallader till är toppen varma dagar! Vi hoppar ofta över potatis-pasta när det är heta sommardagar!


Coleslaw

Vitkålssallad = Coleslaw

Igår kväll gjorde jag på följande vis: Lite bostongurka och senap.Vitkål-paprika -morötter-purjolök och cremefraich. Salt,peppar och rörde runt ,KLART❤️


Sangria❤️

Lite olika frukter, några droppar bananlikör en jordgubbe, häll på sangria och sedan är sommardrinken klar❤️


Tacksam och nöjd❤️

Jag tänker mycket och på hur tacksam jag är över allt jag har! Det händer så mycket i vår värld som är så sjukt och ledsamt ... Tänk idag bara, lång cykeltur med maken, god frukost i ett hem jag tycker om.Skrattanfall när maken ska äta mina baguetter och det kladdar och är lite svårt! Bokläsning i skuggan under parasollet, gott kaffe och semester,TACKSAM❤️


Tonfiskröra i baguett❤️

En burk tonfisk i olja och en burk cremefraiche blandas med en halv hackad liten purjolök, lite salt och peppar ❤️

Köp två små baguetter och fyll dem med röran och "pynta" med vad du vill! En perfekt sommar lunch❤️


Gott och sommarvarmt❤️

På väg hem från Bohuslän stannade vi till i Falkenberg vid Skrea Strandbad och åt lite innan sista biten hem.Så fint och gott! Det är andra gången vi äter här och kan varmt rekommenderas.

Jag åt färska räkor med två såser och gott bröd. En god öl av deras egna och jag njöt på! Fint med en liten trälåda till räkorna❤️

Stefan åt en superfin ceasarsallad och vatten till det. Efter maten körde vi hem till Växjö. En minisemester som varit toppenbra!❤️ Ikväll har vi vattnat alla växter och i morgon blir det trädgården och matlagning av något slag❤️


Villa EvaLotta i Fjällbacka❤️

Ett tips på boende i FJÄLLBACKA! En fantastisk utsikt från balkongen! När man står nere i hamnen och tittar upp mot husen är det huset jag markerat.Ett mysigt och trevligt lägenhetshotell där man fixar sin egen frukost!


En dag på havet❤️

Igår hade vi en underbar dag med vännen Ellen och hennes familj! Vi var ute till havs i 5 timmar och åkte från Fjällbacka till Grebbestad och blev bjudna på god lunch och fick njuta av vacker utsikt och härligt väder! Lille Edgard på 1 år var med och var så go❤️

En stor kram till Ellen,Johan, Edgard, stig och Annelie som tog oss med på denna härliga tripp❤️


Fjällbacka❤️

Jag kan bara säga magiskt vackert och ett underbart väder! Tredje gången jag är i Fjällbacka och det är så fint❤️


Husmanskost❤️

Stekt "tjockkorv" från Småland med tillbehör och hemkokt vinbärssaft❤️


En underbar kväll vid tv:n❤️!

Det bästa jag sett på länge!! Såå bra, så snygga och musikaliska män! Vilket ös!! Tack till Orup för en toppkväll med underbara gäster❤️


Böcker❤️

Underbara böcker❤️


Foto igen❤️

En underbar sommardag hemma i trädgården!


Sommarfoto!

En härlig sommarbild på min vän Zara❤️


Ceasardressing!

Jag gör en egen variant utan sardeller och har följande ingredienser i min dressing: 1,5 dl olivolja 1 äggula 1 dl riven permesanost 1,5 msk flytande honung 1 vitlöksklyfta 1 tsk dijonsenap.Salt och svartpeppar och lite lite kinesisks soya. Vispa ihop och låt stå till servering❤️


Bjud på sallad!

Att göra en stor och god sallad är enkelt och gott.Här har jag gjort en variant på cecarsallad. Men stekt kycklingfilé och bacon.Sallad,tomater,svamp,paprika gurka,krutonger,små saltgurkor och fetaost.Till detta serverade jag avocadokräm och ceasardressing.Jag hade en smörgåsbakelse till förätt, passar bra innan man bjuder på sallad!


Lite sommar mingel!

Mojitodrink och fetaostkräm med lite snacks!


Foto!

Sommar och semester❤️


Smörgåsbakelse❤️

Formfranska två skivor till varje bakelse. Blanda ihop pepparrotsvisp med lite cremefraiche och hackad skinka. Strimla i lite hackad purjolök och kleta på röran mellan två formbröd. Täck sedan med cremefraiche runt om och på med en bit god rökt skinka och lite garnering❤️


Dessert med sommar smaker❤️

Dessert på 5 minuter! En burk vanilj kesella, en låda fryst mango och en halv liter jordgubbar, lite citronmeliss till garnering och fyra glas!❤️


Härligt❤️

Kvarg med hemgjord müsli och nykokt vinbärssylt. Blommor från vår trädgård❤️


Mojito❤️

Mojito plus lite sodavatten, myntablad, is och en limebit.


Bärplockaredag!

Som vanligt varje sommar plockar vi av alla vinbär och lägger i frysen,gör sylt och lite dryck av olika slag. Mamma brukar alltid vara med och hjälpa till,det är så mysigt och hon är kanon snabb på att plocka bär!

Jag mixade 1 liter röda vinbär med 1,5 dl socker och 0,5 dl vatten till en tjock vitamindryck! Gott till frukosten och går bra att frysa och ta en liten "klump" till smoothie ❤️


Älskar svart/vitt ❤️

Har under flera år älskat svart och vitt och gör ännu mera idag! Att blanda med ek och lite färg är roligt.Man kan variera sig lätt och enkelt❤️


Fläskfilé❤️

Lite rött vin och go musik under tiden man lagar maten är så gott och mysigt tycker jag!

Det blev stekt fläskfilé med halloumi ost, avocado, paprika, nypotatis och aioli❤️

Det blev gott och min make Stefan sa att jag fick"5 kockmössor av 5" i betyg! Ha ha!


Granola och sylt❤️

Att göra egen müsli och koka egen sylt är roligt och gott. Det är en trevlig "gå bort present" också❤️


Varberg❤️

Igår åkte vi till Varberg för att besöka vår son Ludde och hans flickvän Disa. De arbetar i Varberg under sommaren. Vi bestämde träff vid Varberg Kurort Spa Hotell. Ett underbart fint ställe med allt man kan önska sig en sommardag i Sverige! Vi hade tur med vädret och fick en kanondag och var så nöjda när vi körde hem på kvällen.

Vi började med lunch inne på hotellet som var toppengod. Torsk med nypotatis och gubbröra. En lokal lättöl i underbart vackra glas.( älskar glas!!) Ludde åt vegetarisk mat och var så nöjd.Ett sallads bord med hembakat bröd och vacker inredning gjorde att jag njöt extra!

Lilla mamma var med och badade givetvis som vanligt!

En dag med kärlek och värme, tacksam❤️

Avsked och "hej då" är så jobbigt tycker jag.... Ludde gör allt för att avdramatisera det hela och vet hur jag fungerar.. Igår hade han en liten "show" när vi körde iväg hemåt! ❤️


Älskar denna dessert❤️

150-200 gr vit marabou som jag smälter och bara rör ihop med 2,5 dl vanlig fet cremefraich( jag kör alltid laktosfri).Jag river i lite limeskal och sedan häller jag smeten i valfria fina glas eller skålar. In i kylen fram till servering, kan stå över natten! Det här receptet är till 4 pers.

Jag tar och skivar jordgubbar och pressar lite limesaft på dem och låter stå ett par timmar och lägger dessa på toppen och sedan är det bara att njuta!!❤️


Det växer på❤️

En underbar tid nu, trädgården och växthuset är verkligen i sin blomning! Den vita blomman på sista bilden fick Stefan i "pensions blomma" så vacker! HORTENSIA ❤️ Kram till Yvve och Krille


Ostbricka som mingel/förätt❤️

Hummus-pepparost-salami-brieost-oliver-fikonmarmelad-kex och sesampinnar!

När man har lite gäster är det så trevligt att starta med en liten tapas bricka eller ostbricka, kallade vad ni vill! Men det är gott och väldigt mysigt att sitta och prata och plocka lite med en bricka godsaker!

Lite lufttorkad skinka som går i ugnen är också väldigt gott och knaprigt till just mingel brickan! Sedan är det perfekt och gå direkt på huvudrätten!


Dragon Kyckling med ädelost

Kycklingfilé som jag gör ett litet snitt i. Stek på dem lite och krydda med dragon på burk. Vänd på dem och peta i ädelost i hålet och låt sedan kycklingen puttra på i pannan med 5 dl matgrädde och lite salt och peppar. 40-50 minuter brukar vara perfekt. Klicka i en halv burk cremefraiche på slutet och smaka av. Innan servering klipp över färsk dragon!

Servera med pasta,ris,potatis eller pommes. Lite stekt svamp och en sallad,så gott!


Blåbärs smoothie ❤️

Banan+kvarg+blåbär+honung=mixa ihop! Jag gillar kokos på smoothies❤️


Kvarg med jordgubbar och valnötter!

Så underbart gott med kvarg-jordgubbar-valnötter och lite flytande honung❤️


Köttfärssoppa!

Denna soppa älskar jag en mulen sommar dag som denna eller perfekt en höst eller vinterdag, alltså den passar alltid! Blandfärs som steks med vitkål och ajvar (paprika röra på burk). Häll på lite vatten och i med några vitlöksklyftor. Salt och lite timjan.Häll i lite matgrädde och smaka av. Det är gott och hälla i lite rött vin.Låt puttra på och bara smaka dig fram och gör som du vill. Soppor och grytor blir oftast bra! Att servera öl och en nubbe till tycker vi är gott men går lika bra med rött vin eller vatten❤️Nybakat bröd till och en klick gräddfil i soppan är toppen!


Nostalgi och röj....❤️

Mysdag med städning av vinden! Jag brukar röja lite i början av min semester och idag passade bra... Varje gång jag gör detta får jag nostalgi i hjärtat och allt här uppe i vårt hus är ju våra barn som sätter spår och ger energi och varm kärlek! Att det finns så mycket kärlek i ett mamma hjärta det är häftigt!

Vår övervåning står numera tom sedan några år då våra barn flyttat. Jag har gjort ett gäst rum och ett lekrum, jättekul att fixa till det tycker jag. Vi hänger vår tvätt här uppe också, det är bra för då går vi upp varje eller varannan dag!


Vitamin dryck!

Jag startar min semester med halsont och känner att nu laddar jag upp kylen med en flaska vitamin boost! Citronsaft riven ingefära och vatten, det hjälper och stärker en trött och lite förkyld kropp!


Triss i såser❤️

Basen är laktosfri turkisk yoghurt: i den första mosar jag i avocado och lite salt. Nummer två blandar jag i ajvar (paprika mos)och den tredje har jag bara yoghurt! Ca 1,5 dl yoghurt till en avocado. Och två matskedar ajvar till 1,5 dl yoghurt.Dessa såser är goda till kött, fisk och till tacos eller Pulled Pork och att dippa nacho chips.


Pulled Pork med tillbehör❤️

Jag gjorde det på en fläskstek och lät det puttra på i 6-8 timmar på låg medel temperatur. Ingredienser: 1 flaska mörkt öl, spiskummin, färsk vitlök ,chilipeppar,kanel,salt, tomatpuré, ett äpple i bitar, två gula lökar och några tomater. Jag kör på och provat mig fram. Efter många timmar faller köttet sönder och det blir otroligt mört och fint.Jag spär med lite vatten och ev lite rödvin.

Serverar med olika grönsaker och tillbehör. Tre såser i vackra färger ! Det här är mycket gott och trevligt att bjuda på.


Jag har nu semester❤️

När jag kom hem möttes jag av att min make hade köpt lite goda drycker!

Härligt och fint, jag blev jätteglad❤️


Baguetter❤️


Foto❤️

Kram❤️


Frukost gott ❤️

Fil med flytande honung,kokos och blåbär. Knäckebröd med avocado och flingsalt!


Räkor och lax med tillbehör❤️

Att fixa lite gott en vardagskväll är något jag gör ofta, det är så gott och mysigt! Igår kväll blev det räkor för mig och lax för Stefan ( allergisk). Lite vitlöksbröd som jag gör på köpt baguett, vitlök , smör , salt och persilja. In i ugnen på 200 tills de fått fin färg. Ljuvligt gott till avocadosås och aioli.

En god och skön tisdagskväll i växthuset!


Avocadosås❤️

2 dl cremefraiche 1 mogen avocado mosa ihop och krydda med parsillade krydda och flingsalt rör om och droppa några droppar limesaft i såsen och rör runt. Låt stå en stund servera till fisk eller skaldjur!


Basilika sås❤️

2 burkar cremefraiche, en kruka basilika. 1 msk parsillade krydda och 1 msk honung, mixa och smaksätt med lite flingsalt!

En underbart god kall sås att ha på buffé bordet eller till grillat kött och fisk❤️


Pastasallad med tomatröra❤️

Koka valfri pasta och låt svalna under rinnande kallt vatten. Gör en sås på hackad purjolök och cremefraiche.Blanda i tomat tapenade och lite flingsalt.Rör runt och servera direkt! Ska du ha det senare blanda ihop innan serveringen. ( kan bli torr annars ) jag brukar ha en påse pasta och 4-5 dl lätt cremefraiche och 2-3 msk tomat tapenade. 1 dl hackad purjo❤️


Äppel och persikosallad❤️

Dela äpple i små bitar med skal på,gärna syrliga äpplen.Gör samma sak med persikor och blanda ihop.Sedan blandar man ihop lite äppelcidervinäger och honung och häller på❤️


Potatissallad❤️

Nypotatis som jag kokar och låter kallna och sedan delar och lägger på ett fat.Jag lägger babyspenat runt om och kör på med svartpeppar och lite olivolja.Klart! Här krävs en sås av något slag till denna sallad tycker jag❤️


Melonsallad med fetaost!

Jag delar vattenmelon och lägger i en skål och sedan smular jag fetaost på sidorna, klart!❤️


Buffé Mille❤️

Igår hade vi lite släkt träff här hos oss.Jag gjorde en kall buffé där all mat var klar innan gästerna kom.Vi har ett extra kylskåp i garaget som är guld värt att ha när man gör en buffé.Vi var 13 personer och alla var nöjda, mätta och glada! Bästa känslan när man står som värd och värdinna❤️

Kallskuret kött och salamikorv. Potatissallad med färskpotatis och bladspenat.Melon och fetaost sallad.Pastasallad och en sallad på persika och äpple.En ostbrickan och lite fikonmarmelad och rostade frön. Oliver och kex.Nybakat bröd och bregott.Vindruvor och små tomater. En basilika sås och olivolja/flingsalt. Allt är nötfritt och laktosfritt.

Vi hade rött vin,rosé vin och vitt vin.Öl och massa vatten!

Kram på er❤️


Morgonturen med vacker musik❤️

Lördagsmorgonen bestod av en promenad innan frukost. I mina hörlurar hade jag ljuvlig och passande musik.Malena Ernmans senaste skiva "Sverige" underbar svensk musik med en underbar röst❤️ Jag älskar versionen av "Den blomstertid" och låten "Sverige" mfl.


En kväll med rester!

Igår kväll körde vi på goda rester från kvällen innan!

Ostpaj, rostbiff, några ostbitar och en sallad är perfekta rester och så gott!

Resten av kvällen blev det fotboll och soffhäng, så skönt!


Potatis pizza med tillbehör!

Pizza med cremefraiche,kall skivad potatis ,rödlök och riven stark ost. Till detta lite melonsallad och en tallrik med rostbiff och skinka. Det är väldigt gott att lägga en klick beasås på potatis pizzan❤️


RSS 2.0