Har du lax över, gör en paj!!

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g margarin eller smör
  • 3 msk kallt vatten
  • kokt lax eller lax i ugn som blivit över...
  • 1 mozarella ost
  • 3 ägg
  • 3 dl matgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm citronpeppar
  • ett block fetaost
  • basillika
  • en ask små tomater

Så här gör du

  1. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck eller kavla ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Nagga pajskalet. Låt det stå i kylskåp ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225°.
  4. bryt laxen i bitar
  5. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor.
  6. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
  7. Sänk värmen till 200°C.
  8. Lägg i lax, fetaost ,mozarellaosten och basillikan i pajformen. Häll över äggstanningen.
  9. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills äggstanningen stannat.
  10. Servera pajen med en god sallad.
 
(lägg lite hushållspapper över salladen innan servering, blir så fin och inte så "blöt"....)
 
Kram Mille