Har du lax över, gör en paj!!
- 3 dl vetemjöl
- 100 g margarin eller smör
- 3 msk kallt vatten
- kokt lax eller lax i ugn som blivit över...
- 1 mozarella ost
- 3 ägg
- 3 dl matgrädde
- 1/2 tsk salt
- 2 krm citronpeppar
- ett block fetaost
- basillika
- en ask små tomater
Så här gör du
- Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck eller kavla ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Nagga pajskalet. Låt det stå i kylskåp ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225°.
- bryt laxen i bitar
- Vispa ihop ägg, grädde och kryddor.
- Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Sänk värmen till 200°C.
- Lägg i lax, fetaost ,mozarellaosten och basillikan i pajformen. Häll över äggstanningen.
- Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills äggstanningen stannat.
- Servera pajen med en god sallad.
(lägg lite hushållspapper över salladen innan servering, blir så fin och inte så "blöt"....)
Kram Mille