Focaccia

 
            50 g jäst
            5 dl ljummet vatten
            12 dl vetemjöl
            1 tsk salt
            2 msk olivolja
  • Smula ned jästen i en degbunke. Rör ut den i lite av det ljumma vattnet och tillsätt därefter resterande mängd. Häll i hälften av mjölet, tillsätt saltet och rör smidigt.
  • Tillsätt resterande mängd mjöl och knåda till en smidig deg. Om degen är kladdig kan man tillsätta lite mer mjöl. Häll olivolja i en bunke och rör runt degen i oljan. Täck över och låt jäsa på dragfri plats i ca 1 timme. Smörj/olja in en långpanna. Lägg över den jästa degen i långpannan och tryck ut den så att den täcker hela ytan, pensla med olivoljan.
  • tryck dit oliverna och  strö flingsalt över.
  • Sätt ugnen på 225°C. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter
Det är så gott !
Vi hade det till grillat kött, sallad och en god sås ikväll .
Kram Mille