Gott bröd!

 
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
2 dl torkad frukt tog aprikoser.
 1 l filmjölk
1 1/2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
 

Sätt ugnen på 175°C. Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrön, linfrön, frukt i en bunke. Blanda noga ihop filmjölk med bikarbonat och sirap. Tillsätt mjölblandningen och rör mycket försiktigt till en jämn, tjock smet.

Smörj två 1,5-liters brödformar (för 2 bröd) väl eller använd bakplåtspapper i formen. Fyll den med smeten och strö över lite mjöl. Grädda bröden i formarna i nedre delen av ugnen, ca 50-60 minuter.

Täck med folie om de blir för mörka.

Stick med provsticka i bröden och känn om de känns torra.

Kram Mille