Pavlovatårta!

                 8 bitar                                             

 

  • 4      äggvitor                                     
  • 1      tsk   ättiksprit (12%)                                    
  • 2      dl   socker                                     
  • 1      tsk   vaniljsocker                                     
  • 1      tsk   majsstärkelse (Maizena)                                    

Garnering

  • 3   dl   vispgrädde                                     
  • 1/2 l blåbär eller andra bär.

 

  1. Sätt ugnen på 150 °C.
  2. Vispa äggvitorna i en torr, ren och helst rundbottnad skål till hårt fast skum. Tillsätt ättiksprit.
  3. Blanda socker, vaniljsocker och majsstärkelse. Vänd ner blandningen i vitorna. Rör inte för mycket.
  4. Bred ut smeten i en  rund cirkel, använd en slickepott.
  5. Grädda bottnen på galler i nedre delen av ugnen ca 1 1/4 timme. Låt bottnen kallna. Lossa kanten på formen försiktigt och därefter bottenplattan.
  6. Vispa grädden tjock, jag använder laktosfri grädde. Bre den över bottnen.Garnera med bär. 
    Kram Mille❤️