Saftiga frallor!
- 2 dl krossade linfrön
- 2dl havregryn
- 6 dl vatten (37 gr)
- 0,5 dl rapsolja
- 1 paket färsk jäst (à 50 g)
- 1 dl lingonsylt
- 2 tsk salt
- 1 dl solrosfrön
- 11 dl vetemjöl
- 1 dl valfri sirap
- 1 dl russin
Låt jästen ligga framme en 20 minuter i rumstemperatur.
Smula ner den i en bunke, häll i 3 dl av det 37 gradiga vattnet.
Vispa sönder jästen med en visp.
Blanda i sirap,lingon,olja och russin.
Vispa ihop och häll sedan i övriga ingredienser.
Ta inte allt mjöl direkt utan rör i tills degen är lagom kletig.
Jäs degen till dubbel storlek,knåda ihop och gör bullar.
Jäs 20 minuter på plåten och sedan in i ugnen på 200 gr ca 10-15 minuter.